Houten Vloer En Parket Schuren

Schuren

De vloer wordt drie fasen geschuurd, met een professionele parket schuur machine. Dit is nagenoeg stofvrij. Respectievelijk met korrel P40 (het verwijderen van de oude olie/laklagen), korrel P80 (voor het verwijderen van de ondiepe krassen) en korrel P120 (voor het glad schuren van de vloer).
Met het schuren wordt er een dun laagje afgeschuurd. Hout en parket vloeren kunnen diverse malen geschuurd worden.

Polijsten

Na het schuren van de vloer, wordt deze nog machinaal gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten, hierdoor ontstaat een egaal geschuurde vloer. Vervolgens is de vloer perfect te behandelen tegen water en vuil met de door u gekozen soort van behandeling.

Vloerolie

De vloer kan tevens voorzien worden van een vloerolie. De olie zorgt voor een prachtige uitstraling van uw vloer. Olievloeren vragen een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken, maar ook om deze eigenschappen te behouden.
In sommige gevallen is het tevens mogelijk om met een kleur-olie te werken. Dit is echter niet bij alle houtsoorten mogelijk.

Parketlak

De vloer kan ook voorzien worden van een kras- en slijtvaste parketlak. Deze behandeling dient 3x aangebracht te worden. Afhankelijk van de gewenste uitstraling zullen wij in overleg de best passende soort lak gebruiken.

U kunt vrijblijvend en gratis een offerte krijgen